Østlandscup er en klatrecup/konkurranse for barn og ungdom. Cupen er der for å dekke behovet for lokale konkurranser på Østlandet og er ment å fungere som et samlingspunkt for de unge klatrerne og deres foreldre.

Hvem kan delta?

Barn og ungdom fra 9 ­(fyller 9 år inneværende år) til og med 17 år kan være med. Det er ingen krav til klatreferdigheter, men deltageren må være vant med å klatre topptau og å bli sikret av andre. Foreldre får ikke sikre. Deltager må være medlem i en klatreklubb for å delta.

Konkurransen

Konkurranseformen er veldig uhøytidelig og det klatres på topptau. Det vil være fire ulike aldersklasser og det er ruter med varierende vanskelighetsgrad. Vanskelighetsgraden er markert med farger, og økende vanskelighetsgrad i denne rekkefølgen: grønn, blå, gul, rød og sort, så alle kan delta på et nivå de mestrer.

Deltakerne får utlevert et skjema (scorecard) som viser alle rutene. Deretter bestemmer man selv hvilke ruter man vil prøve seg på, og markerer på skjemaet hvilke av rutene man har klart. Man kan summere de 4 hardeste rutene man har klart å toppe. For de yngste kan det nok være greit å ha hjelp av en voksen til å gjøre dette.

Det blir diplomer til alle, medaljer til alle deltagerne i den yngste klassen og medaljer for pallplassering i de eldre klassene. Det er pallplasspremiering i klassene 11-­12, 13­-14 og 15-­17 år. Vi har også uttrekkspremier.

Det er ikke finale i Østlandscup.

PS… det er mer!

Vi oppfordrer barn som er 13 år og eldre til å være med også i Norgescup hvis de ønsker. Dette er led- og buldrekonkurranser, men fortsatt uformelle i stilen. Østlandscup (og tilsvarende regionale konkurranser) og Norgescup er grunnstenen konkurranseklatring i Norge, og gir både konkurranseerfaring og god trening. Og man møter mange nye venner.